Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka

Kvinnor vi minns

Ett musik- och historieprogram genom tre decennier

Med fokus på kvinnliga artister och kompositörer från 1930 till 1960-talet och troligen fram till idag underhåller CK-DUO med förkärlek en äldre publik. Publiken får möta kvinnor som gjort stora avtryck på musikscenen genom sin intressanta musik och personlighet. Fokus ligger på svenska kvinnliga artister och kompositörer, men inkluderar även fler länder - inte minst jazzens hemland, Amerika.

Det blir allt från visor & psalmer (Alice Tegner & Lina Sandell) till jazz, soul & singer-songwriter (Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Joni Mitchell, Billie Holliday), för att slutligen landa åter hos våra svenska stjärnor inom tidig jazz, schlager och revy (Alice Babs, Lill-Babs, Siw Malmqvist, Barbro Hörberg, Monica Zetterlund) - och även opera om så önskas (Birgit Nilsson).

CK-DUO består av KARIN STARCK och pianisten CARL FLEMSTEN och har inte mindre än 13 års samarbete bakom sig. De har utvecklat en ovanlig lyhördhet, sväng och repertoarstorlek med sånger inom genrerna jazz, visa, folkmusik, country, soul, musikal och klassisk musik. Båda är utbildade vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

FAKTA

Programmets längd: Circa 60 minuter. Kan anpassas till viss del efter beställarens önskemål.

Tekniska upplysningar: Om piano finns på plats används det gärna. Annars har duon möjlighet att ta med elpiano och egen ljudanläggning.

Musikgenre: Jazz, visa, folkmusik, country, soul, musikal, såväl som klassisk musik/opera.

KONTAKT

Karin Starck, 0736 47 39 57

mail@karinstarck.se

www.ckduo.com

CK-duo
AFFISCH

Till hjälp att påannonsera en kulturupplevelse finns färdiga affischer för alla program. Det finns en ruta där du kan skriva egen text, till exempel tid och plats. Affischerna går att skriva ut i både A4 och A3 samt i färg och svartvitt.

Du måste logga in för att kunna beställa. Kontakta Kulturförvaltningen kiv@kultur.sll.se för inloggningsuppgifter.