Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka

Dans genom kameran

I denna workshop får eleverna möjlighet att utforska dans och rörelse genom kamerans lins.

Vi börjar med att titta på dansfilmens historia och vidare på de tekniska aspekterna av att filma dans. Eleverna får lära sig att hantera en kamera och experimentera med vinklar, fokus och hur man förhåller sig till dansande kroppar. Vi bollar olika möjligheter och eleverna får sedan själva utveckla en idé och koreografera, repetera, filma samt redigera sina egna filmer. Det hela avslutas naturligtvis med filmvisning!

För att hinna med hela skapandeprocessen rekommenderas minst två heldagar. För kortare workshops fokuserar vi istället på utvalda delar av processen medan längre workshops ger eleverna möjlighet att djupdyka i ämnet och få fler möjligheter att testa sina idéer.

Workshopledaren Jennifer Drotz Ruhn är pedagog, koreograf och fotograf från Stockholm som efter flera år i Storbrittanien återvänt till Sverige. Hon utbildade sig vid The Scottish School of Contemporary Dance och har sedan sin examen 2014 skapat fem dansfilmer. Den första, stop-motion filmen Tofino, har sedan sin premiär visats på ett 20-tal dansfilmsfestivaler, i åtta länder på fyra kontinenter och vunnit två priser, bland annat för Bäst kortfilm. Utöver sina egna projekt undervisar Jennifer i dans och teater samt fotograferar och filmar scenkonst.
.

KONTAKT
Kontaktperson: Jennifer Drotz Ruhn
Telefon: 073-695 34 36
Epost: jennifer@drotzruhn.com
Bokningsförfrågan
En person som filmar en annan som står redo att dansa
INFORMATION

Pris
utan subvention

Turné: 12.000 kr/dag. Vid bokning av tre eller flera dagar: 10.000 kr/dag. Har ni en specifik budget? Hör av er så sammanställs ett projektförslag utifrån era förutsättningar och önskemål!


Föreställningens längd: 1-5 heldagar
Du måste logga in för att kunna beställa. Kontakta Kulturförvaltningen kiv@kultur.sll.se för inloggningsuppgifter.