Hoppa till huvudinnehåll
Diarienummer
AKTNR 571-571

Genom Kulturkatalogen kan kultursekreterare och andra bokare köpa föreställningar och tillhörande workshoppar för barn, unga och familjer med 50 procent subvention (med undantag för skolbio). De föreställningar som subventioneras är beviljade stöd av kulturnämnden i Region Stockholm. Inom utbudet hittar man teater, dockteater, dans, mim och cirkus för barn och unga. Nytt för katalogen är att Skolbioutbudet ingår samt även musikutbudet som hittills har ingått i Länsmusiken i Stockholm. Från och med 1 januari 2022 övergår Länsmusiken organisatoriskt till Region Stockholm. Se mer under Musik.

Subventionen sker i samarbete med länets kommuner, undantaget Stockholms kommun där ett annat subventionssystem gäller.

Cirkus och dans

Scenkonststödet för cirkus och dans subventioneras via Region Stockholm. Cirkus- och dansutbudet bokas senast 15 oktober för speltillfälle under vårterminen och senast 15 mars för speltillfälle under höstterminen.

Musik

Under våren 2022 gäller fortfarande det system som Länsmusiken i Stockholm tillämpat beträffande priser och subventioner med mera. Priserna som anges är med subvention (mellan 30 och 60 procent) och där ingår även transport- och resekostnader samt logikostnader i förekommande fall. På priserna tillkommer 25 procent moms. Utbudet för våren 2022 kan bokas så länge det finns subventioner kvar. Våren 2022 är en övergångsperiod. Till hösten 2022 kommer ett nytt utbud att väljas, även om vissa produktioner kommer att finnas kvar. Musikproduktionerna bokas direkt hos kulturförvaltningen, Anita Bohlin Heggestad: anita.bolin-heggestad@regionstockholm.se.

Teater

Efter beslut om fördelning av scenkonststöd kan kommunerna från 20 april 2020 se de föreställningar och projekt av de teaterkonstgrupper som fått stöd för kommande läsår här i Kulturkatalogen, tidigare Scenkonstkatalogen.

För att boka en föreställning eller workshop tar bokaren kontakt med grupperna direkt via de kontaktuppgifter som finns på respektive föreställnings produktionssida. Det går även bra att ta kontakt via knappen Bokningsförfrågan på produktionssidan. Bokning ur teaterutbudet har ingen deadline, utan utbudet kan bokas löpande under året. 

Vid bokning av många föreställningar av samma scenkonstgrupp maximeras antalet föreställningar till tio för den kommunen.

Geografisk spridning 

Regionen vill även garantera den geografiska spridningen över länet och vi har därför delat in länet i nord och syd enligt nedan. Av respektive scenkonstgrupps totala antal föreställningar måste minst 40 procent genomföras i den ena länsdelen, det vill säga i nord eller syd.

Norra länet är: Norrtälje, Sigtuna, Vallentuna, Österåker, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Järfälla, Sollentuna, Täby, Ekerö, Sundbyberg, Solna, Danderyd, Lidingö och Vaxholm.

Södra länet är: Nykvarn, Södertälje, Salem, Huddinge, Nacka, Värmdö, Botkyrka, Tyresö, Nynäshamn och Haninge.

Prisangivelserna i katalogen är bruttopriser, förutom beträffande produktionerna i musikutbudet som är nytillkommet och där priserna anges med subvention.

All bokning av kulturaktiviteter för barn och unga, utom för musik, ska stämmas av med kommunernas kultursamordnare/-sekreterare. Kontakta oss om du är osäker på vem som är ansvarig i din kommun. Musikproduktioner bokas hos Anita Bohlin Heggestad, Region Stockholm och kan bokas även av förskolor och skolor direkt. 

Kulan

För överblick över utbud och bokning besök Stockholms stads utbudskatalog Kulan.

2021-11-30 17:40
Du måste logga in för att kunna beställa. Kontakta Kulturförvaltningen kiv@kultur.sll.se för inloggningsuppgifter.