Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka

RE-Make workshop Leksaker

Maria Westerberg

En kreativ skapande workshop med miljötänk.

Vi lever i ett konsumtionssamhälle där ett barn äger i snitt cirka 536 leksaker. Barn växer upp väldigt snabbt - så magin och intresset kring leksaker kan snabbt försvinna. Vad kan vi göra åt det? Jag håller i en workshop där elever tar med sig sina "färdiglekta" leksaker - och hjälper eleverna att bygga om dessa till egna fantasifigurer. Upplägget är enkelt då det handlar om att byta ut delar på saker och sammanfoga till nya skapelser. Möjligheten finns dessutom att fortsätta arbetet med figuren, genom att med mig eller i egna lektioner, skapa en egen fantasivärld till den eller till ett grupparbete till flera figurer.

Vill man ta projektet ännu ett steg vidare kan man filma stop motion och lägga på egna ljud och därmed producera en egen film enskilt eller i grupp. Annars kan figuren med eller utan värld vara en inspirationskälla till en karaktär i en berättelse. Möjligheterna är oändliga och de elever som gjort detta fullkomligt älskar det! Det är även en vinning för dem att ha ett personligt förhållande med gamla minnen till leksaken, samtidigt som de lär sig värdet av att ta tillvara på saker som de redan har - men på ett nytt sätt.

Jag hade tidigare ett barnprogram på SVT Barn som hette JUNK. Där byggde jag också om barns leksaker, utifall att detta känns bekant.

Kontakta mig så skräddarsyr jag en workshop som passar just er skola.

Med vänliga hälsningar,
Maria Westerberg

KONTAKT
Kontaktperson: Maria Westerberg
Telefon: 0704002522
Epost: mariawesterbergdesign@gmail.com
Postadress: 112 39 Stockholm
Hemsida: www.mariawesterbergdesign.com
Bokningsförfrågan
MissREmake
INFORMATION

Pris
utan subvention

Workshop: ca 12 000 kr per heldag


Produktionsfakta

Föreställningens längd: varierande

Max antal deltagare:
Turné:
ca 50 elever per dag

Tekniska krav

Eluttag: ja
Du måste logga in för att kunna beställa. Kontakta Kulturförvaltningen kiv@kultur.sll.se för inloggningsuppgifter.