Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka

Skräpitas

En latinamerikansk slagverksduo som vill rädda världen

En kreativ och interaktiv föreställning med slagverkarna Diva och Liliana som spelar svängiga rytmer från Brasilien, Colombia, Argentina, Uruguay, Chile, Peru och Kuba. Duon sjunger också traditionella sånger samt gamla och nya lekramsor från Latinamerika och Sverige tillsammans med publiken. Föreställningen har som syfte att göra oss medvetna om miljösituationen på ett roligt och lekfullt sätt genom att återanvända sopor. Barnen är delaktiga och bygger enkla instrument av återvunnet material. Det blir maracas som de kommer att spela med under föreställningen. Barnen får också en grundläggande kunskap om vad som är tempo och puls i musiken. De får sjunga med i sånger både på svenska och spanska och lära sig några spanska ord.

Två kvinnor står bredvid varandra i svartvitrutiga kläder. Den ena kastar upp ett par konservburkar ur ena handen.

Medverkande
Slagverk, sång Diva Cruz
Slagverk, sång Liliana Zavala

Diva Cruz från Colombia och Liliana Zavala från Argentina träffades i Sverige igenom musiken. Båda är slagverkare, älskar att spela tillsammans och jobbar professionellt som musiker i olika band.

Målgrupp 3 – 9 år
Speltid ca 30 min
Maxpublik utan teknik 60 personer
Maxpublik med teknik 120 personer
Lokal/scenyta 2x5 m (akustiskt) 3x5 m (med teknik) gymnastiksal, klassrum, konsertsal etc.
Mörkläggning Önskvärt
Teknik/rekvisita Beroende på lokal bestäms teknikbehovet med arrangör för varje speltillfälle. PA tas med av gruppen.
Bygg/rivtid 45 min/30 min
Spelperiod Våren 2022

OBS! Angivna priser är med subvention. Länsmusiken i Stockholm övergår organisatoriskt till Region Stockholm från och med 1 januari 2022. Under våren 2022 gäller för musikutbudet fortfarande det system som Länsmusiken har tillämpat beträffande priser, subventioner, bokningar med mera.​

Producent: Susanne Rundberg Andersson

Mer information och bokning:
till och med 31 december 2021: anita.bohlin@musikaliska.se
från 1 januari 2022: anita.bolin-heggestad@regionstockholm.se

Coronaanpassning
Föreställningen kan spelas för mindre grupper och utomhus.

Förberedelse i förskolan/skolan
Barnen får meddelande om att de ska ta med sig en yoghurtburk med ris i, som blir en maracas.

Arbeta vidare i förskolan/skolan
Miljöfrågorna som är mycket aktuella kan knytas till biologi, samhällskunskap m fl ämnen. Musiken och rytmerna kan användas inom både musik och matematik. Artisterna kommer att sjunga en del på spanska och lära barnen till exempel att räkna på spanska.

Workshop/Skapande skola
Som ett tillägg direkt efter föreställningen kan artisterna göra en kort workshop (ca 15 minuter) om sambarytm, eleverna kan ta med sig mer ”skräpmaterial” till detta. Vid en annat tillfälle kan en hel workshop (ca 30 min) göras där artisterna och eleverna bygger och återvinner tillsammans för att sedan spela samba på de nya instrumenten.

Syfte och mål: Väcka kreativiteten med det som finns runtomkring i vardagen, eleverna lär sig om rytmik och hur rytmerna byggs. De får inspiration till att återanvända vissa saker och påverka miljön positivt.

Foto: Fredrik Gille
Film: Johan E Andersson (Kapellet)

KONTAKT
Närbild på trumma
INFORMATION

Pris
med subvention

Pris: 1 föreställning 4 500 kr, 2 föreställningar 5 600 kr exkl. 25 % moms. Offentlig föreställning 5 600 kr exkl. 25 % moms.

Pris
utan subvention

Workshop: 15 min workshops direkt efter en föreställning 2 000 kr. 30 min workshop en annan dag 5 000 kr, 7 000 kr för två workshops samma dag.


Produktionsfakta

Spelperiod: t o m 2022-06-30
Du måste logga in för att kunna beställa. Kontakta Kulturförvaltningen kiv@kultur.sll.se för inloggningsuppgifter.